26.3.2011

Aurinkokala


Metri oli tätäkin Muru -neulosta, nyt on kolme vaatetta. Muksis -tunika (Ottobre 1/09) koossa 92cm, shortsihaalarit (80cm) muokattu jostain SK:n potkuhousukaavasta. Lahkeissa on pitkät resorit jotka suoraksi käänettynä tekevät pöksyistä lähes täysimittaiset, sukkahousujen päällä pääsevät heti käyttöön. Hihaton paita Ottobren nettikaavalla (104cm) josta selkämystä kavensin ja helmaan lisäsin pituutta.




Jaanan kanssa ommeltiin säänkestävät samis -Weekenderit (kaava siis Amy Butlerin). Päälikangas on vahakangasta Ikeasta, vuori vanhaa lakanaa ja tukikankaat omista kätköistä. Innostus täällä päässä lähti alunperin Oulun reissulla nähdystä Metsolan näyteikkunasta. Tuohon laukkuun verrattuna ainakin säästyi muutama euro. Ja meillä oli muuten mahdottoman mukavaa, seuraavaksi yhteistyöprojektiksi voisi tulla puuvillakankainen versio? Tahtoisin vähän pienentää kaavaa ja tehdä käsilaukuksi sopivan...



Sain synttärilahjaksi hartaasti haaveillun seulan ja kokeilin vähän kakkupaperipainantaa valkoiselle puuvillatrikoolle. Seuraavaksi pitää hankkia värejä isommissa pulloissa, niitä tuntuu tässä hommassa kuluvan ihan toista tahtia kuin sapluunalla tuhratessa. Villaletti on Etsystä (pitkästä aikaa sinne eksyin), käsinvärjättyä sininaamaa. Ihan vaan turhamaisuuttani.



Mymmeli otti taas toissapäivänä kaiken ilon irti hyvästä keskittymiskyvystäni.

24 kommenttia:

  1. Juuri tuollaisen mallista ja kokoista laukkua olen aikonut kaupasta etsiä. Hienon olet ommellut! Onko ohje siis kyseisen henkilön kirjasta vai mistä?

    Mymmelillä ja sinulla näyttää ilmeestä päätellen olleen yhtä aikaa hyvin keskittyneet askareet. ;)

    T: Vakiokävijä Maikkis

    VastaaPoista
  2. Aivan ihania neuloksia nuo Murut! Yritän silti olla eksymättä niiden kauppaan :)

    Musta paras ratkaisu kangasvärejä hankkiessa on ollut hankkia pigmenttejä (pienissä pulloissa)ja väritön pasta. Niistä saa sekoiteltua värejä oman mielen mukaan helposti ja ei ole vaaraa, että isot pullot pilaantuisivat. Mulla taitaa olla Emotuotannon värejä. Oon tykännyt, vaikka pitkään aikaan en ole mitään painanutkaan. Nyt on kyllä yksi suunnitteilla.

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana kassi! :) Ja kiitos Ikean vahakangasvinkistä, täytyykin pistää ostoslistalle!

    -Piia

    VastaaPoista
  4. Synttärionnittelut! Kivoja ompeluksia sinulla taas kerran. Laukku näyttää tosi kätevältä. Heti tuli mieleen, että itsellä tuollaisella olisi käyttöä varsinkin kesäisin mökkireissuilla. Meidän mökille mennään veneellä, ja kosteutta hylkivä kassi olisi varsin pop. Aivan ihana tuo viimeinen kuva! :D

    VastaaPoista
  5. Ihania, ihania ompeluksia :) Nuo murut, samoin kun edellisenkin postauksen, ovat tosi upeita vaatteina!

    VastaaPoista
  6. Ihania kankaita va vaatteita. Kassi on myös aivan huippu :)

    VastaaPoista
  7. Kivoja ja vaikuttaviakin ompeluksia! Oliko kassin tekeminen hankalaa? Se on siisti ku mikä!

    VastaaPoista
  8. hyvä nähdä aurinkokalaa vaatteissa.

    VastaaPoista
  9. Synttärionnea täältäkin! Mäkin suosittelisin 1 l pullo painoemulsiota (tai vielä isompi pottu!), 1 l pullo ruiskuemulsiota ohentamiseen ja pieniä pigmenttipulloja, joista sitten saa sekoiteltua värejä viilipurkkeihin tarpeen mukaan. Emon värit on hyviä ja pigmentit tooosi riittoisia. Mulla on pienimmät pigmenttipullot lähes täydet vielä, vaikka aika ahkerasti olen omasta mielestä painanutkin.

    VastaaPoista
  10. Voi, noita kauniita kaloja. Näyttää niin hyvälle tuo kangas ja malli lapsen hihattomassa paidassa, että tekisi mieli samanlaista itselle kesäksi..

    VastaaPoista
  11. Kaunis tuo kalakangas ja hienot vaatteet olet siitä tehnyt :) Tuo kassi on kyllä aivan supermagee, tuommosen mäkin tarvisin :D

    VastaaPoista
  12. Voi upea, minulla on suikale aurinkokalaa odottelemassa ja ajattelin tytölle shortsihaalaria!!! Lempikuosi minulla, niin värikäs ja pirteä! (katsotaan saanko haalaria riittämän, pitäis ommella jo ainakon koko 92cm, ja pitäis etsiä joku tämmöinen kaava millä etusoa/takaosa yksi kappale). Onnea synttärien johdosta ja Mymmeli on valloittava pikkuneidi omissa puuhissa;) Laukkua kävin jo Jaanan blogissa kurkkimassa, tosi KIVA!

    VastaaPoista
  13. Voi vautsi, miten upeat kakkupaperipainannat!!! Toi idea lähtee toteutukseen mahdollisimman pian!

    VastaaPoista
  14. olipas kyllä ihana postaus -hyvä mieli tarttui ainakin tänne minulle! :)

    VastaaPoista
  15. Kiitos teille painovärivinkeistä! Emoa ajattelinkin. Tässä linkki kaavakauppaan: http://www.gagafabrics.co.uk/acatalog/Amy_Butler_Weekender_Travel_Bag.html

    Suomessa Butlerin kaavoja myy ainakin Polinka, mutta tätä mallia en sieltä löytänyt tällä kertaa. Ihan siedettävää tuon tekeminen oli, eihän siitä täydellisen siistiä tullut mutta kelpoisa kuitenkin. Ja kaavapaketin ohjeet ovat perinpohjaiset, ehkä turhankin. Jossain vaiheessa heitettiin ne nurkkaan.

    VastaaPoista
  16. Mainio kassi, tuollanen pitäis saada...

    VastaaPoista
  17. Ihania vaatteita ja kaunista kangasta. Kiitos linkkivinkistä. Pitänee tilata metri kokeiluun.

    Pallokassi on tosi herkku!!! Ja ihana kuva keskittyneestä Mymmelistä. Lapset kyllä huomaavat tilaisuuden ;O)

    VastaaPoista
  18. Ohhoh, onpas tänne tipahdellut uutta katseltavaa sitten viime visiitin. Ihan rakastuin pallokassiin, nyyh! Ja täytyy sanoa samaa mitä moni muu jo, että sekä tämä kalakangas että varsinkin edellisen linnut ovatkin tosi kivan näköisiä vaatteiksi ommeltuna. Olen molemmat kuosit jotenkin 'ohittanut' Murun kaupassa, mutta nyt harkitsen uudestaan...

    VastaaPoista
  19. Tästä postauksesta tuli hyvälle tuulelle ja ideoitakin se tartutti. Täällä puolestaan ihaillaan tuota pitkähihaista tunikaa pallokassin lisäksi.

    VastaaPoista
  20. Aah ihania kaikki, Lyppe on paras!

    VastaaPoista
  21. Mun Weekenderi on ollut kesken niin kauan, etten enää edes muista, missä kohtaa olen menossa. Tai, no, ompelua pitäis aloitella, mutta yllättäen homma seisoo...

    VastaaPoista
  22. Ihania ompeluksia! Minäkin olen tuota seulaa haikaillut, en vain tiedä, että tulisiko sitä sitten kuitenkaan käytettyä. Tarkoitus olisi kokeilla meidän 'ompelukerhossa'. Ihanaa villa olet tilannut!

    VastaaPoista